Ulrik Elholm – sanger og stemme-ekspert

Ulrik Elholm er sanger og stemme-ekspert. Han er uddannet på musikvidenskab på Københavns Universitet og har som en del af sin uddannelse taget fag både på Retorik og Audiologopædi.

Allerede tilbage i 2001 begyndt Ulrik at arbejde som vocal coach på programmet Popstars og har siden været ind over mere end 20 tv-programmer fra X-factor til Voice som musikalsk konsulent og stemmeekspert.

Han blev landskendt, da han, foran over én million seere i 2009, på TV2 førte et kor med en gennemsnitsalder på 84 år til en koncert i Operaen.
Programmet, ”Gangstativerne” – skildrede på en meget rørende måde de ældres kamp for at lære et moderne repertoire, huske teksterne og turde stille sig frem foran 1400 mennesker og synge.

Den oplevelse Ulrik havde med netop dette tv-program satte gang i tanker omkring menneskers potentiale, talent, mod og mindset. Det handler ikke så meget om, hvor gode vi er – men om at vi kan flytte os og ønsker at blive bedre.

Det har ført til at Ulrik i 2016 udgav bogen Bliv bedre – med fokuseret træning i samarbejde med psykolog Susanne Bargmann (udgivet på Akademisk Forlag).

Ulrik er desuden konsulent for mange pladeselskaber, rejser rundt i Europa og laver masterclasses for sangere og er vant til at arbejde med professionelle artister. Derigennem og gennem sin egen karriere som sanger har han stor erfaring med hvad der skal til, hvilken rolle talent og gener spiller ,og ikke mindst hvordan det er mest effektivt at øve sig.

Ulrik er populær foredragsholder, workshopholder og laver desuden lederudvikling:

FOREDRAG:
Hemmeligheden bag toppræstationer.

Med udgangspunkt i 20 års erfaring som vokal coach for professionelle sangere, punkterer Ulrik Elholm myten om talent. Oplægget er en fin blanding af sjove anekdoter, stof til eftertanke og motivation til at turde kaste sig ud i hvad som helst.

Du er ikke helt den samme efter at have afprøvet nye facetter af din stemme som uden tvivl sætter gang i lattermusklerne og efterlader dig og dine kolleger med en ny vinkel på læring, og hvad man kan opnå ved at turde kaste sig ud i det umulige og lytte til sine fejl.

I en hverdag hvor opkvalificering er en udfordring tilbyder Ulrik Elholm et foredrag der udfordrer vores opfattelse af hvad der kan trænes, hvor gode vi kan blive og et bud på hvordan vi skal arbejde med at udvikle os.

Ulrik har blandt andet rådgivet og fået vejledning fra den førende Amerikanske forsker: K. Anders Ericsson, der også er kendt som manden bag de 10.000 timer, som hans forskning siger der skal til for at blive rigtig god.

Tillæg til foredrag (mulige fokuspunkter som bygges ind i foredraget):

Feedback

Feedback er en af de vigtigste elementer i fokuseret træning. Hvordan er det vi giver hinanden feedback og hvordan tager vi imod. Ud fra en model fra bogen ”Bliv Bedre – med fokuseret træning” og Ulriks daglige arbejde med feedback til sangere og sanglærer, bliver feedback italesat og evt. indlægges en lille debat om hvad feedback er i din virksomhed.

Mindset

Ud fra den Amerikanske Psykolog Carole Dweck’s figur om mindset, går vi lidt dybere i forhold til udviklende og fastlåst mindset. Hvad er det for noget? Hvordan ser vi det i vores samfund og kultur? Hvordan tænker vi om forhindringer, andres succes og vores egen intelligens? Denne del hænger sammen med modet til at turde lave fejl, og blive ved med at udvikle sig selvom man føler at evnerne ikke rækker. Evt. indlægges en lille debat om hvordan vi møder fastlåst og udviklende mindset i din virksomhed.

Teambuilding

Det grundlæggende foredrag indeholder små elementer at stemmebrug og sang, som kan udvides. For mange mennesker er det at synge lidt grænseoverskridende og med forsigtig og kærlig udfordring føres deltagerne lidt ud af deres comfortzone. I dette felt må vi støtte hinanden og oplever stor samhørighed. Sangen i sig selv, har også store historiske traditioner for at skabe sammenhold og samhørighed. Der er desuden mulighed for at lave øvelser der sætter fokus på overskrifter som: synkronisering, mod og tillid, harmoni, kommunikation, lederskab og teknik.

Evt. indlægges en lille opsamling på hvordan der kan drages paralleller fra øvelserne og sangen til egen hverdag i virksomheden

Ledelse

Som en del af det at lede en gruppe mennesker til at turde træde lidt længere ud, sættes der undervejs fokus på hvilke virkemidler der benyttes og hvordan de virker.

Evt. kan der indlægges refleksion undervejs. Og mindre grupper eller enkelt personer kan inviteres til at lede gruppen eller indtage solopositioner med opbakning fra de andre.

Kommunikation

Der sættes ekstra fokus på stemmen som kommunikationsmiddel. Hvordan kan stemme-teknik understøtte budskaber og hvordan kommunikerer musikken? Evt. laves musikalske øvelser der viser harmoni og disharmoni og hvor vi må arbejde sammen om at skabe.

Der er desuden mulighed for at bringe en masse andre parametre på banen – som eksempelvis pauser, dynamik, status, autoritet, kropssprog, tydelighed, mimik, visualisering, signatur, udtryk og indlevelse.

Workshop

En dag med sang og stemmeteknik. Workshoppen kan kombineres med de ovenstående ingredienser. Således bygges deltagerne eksempelvis op til at stille sig frem og synge solo med resten af holdet som backup og kor. Undervejs kan der inddrages mindset, kommunikation, udtryk, ledelse og meget andet. Workshoppen kan også have talestemmen som omdrejningspunkt og deltagerne får mulighed for at finde nye sider af deres stemme, der følges op med øvelser for eventuel implementering i hverdagen.

Book Ulrik Elholm

Det siger kunder, som har oplevet foredrag/events med Ulrik Elholm:

 ”Når vi træder frem foran andre mennesker, bliver vores budskab i den grad båret frem af den måde vi fremstår på. (Citat Ulrik Elholm)

Det kan man i den grad også sige om Ulrik. Afslappet, lyttende, nysgerrig og med indlevende engagement leverede han sine budskaber om ”feedback” og ”mindset”

der på en og samme tid engagerede os i oplægget, samt gjorde os nysgerrige og interesserede i et bruge ideerne bag ”feedback” og ”mindset” i vores daglige arbejde.”

Enheden Forebyggelse i Sundhedsstyrelsen

Vi havde en dejlig oplevelse med Ulrik på vores konference. Ulriks måde at få alle med på noget, som ellers umiddelbart opfattes som værende grænseoverskridende, er imponerende.

Christoffer Feilberg, CEO Billetlugen

Angående Ulrik Elholm!

 Ørkenens Sønner kan desværre ikke anbefale Ulrik Elholm til nogen, for det vil betyde, at alle andre vil bruge ham –  og hvad skal vi så gøre? 

Ulrik Elholm er vores stemmeguru, og har givet os værktøjer til at gennemføre lange, og for stemmen meget krævende spilleperioder. Han har derudover været ambulancetjeneste, når der har været alvorlige stemmeproblemer, og har på den måde afværget adskillige aflysninger.

Ved vores sidste forestilling har han endvidere, som sangcoach givet os inspirerende inputs, som har hjulpet os med at optimere vores sangnumre.

Så kort sagt: Vi vil ikke anbefale Ulrik Elholm til nogen! – Vi vil ha’ ham for os selv!

Venlige hilsner

Ørkenens Sønner

Ulrik forvandler knudemænd til amatør-sangere

På opfordring fra gode, nære venner blev jeg og min familie inviteret til en serie sangaftener med Ulrik Elholm. Det skal lige siges, at jeg hverken kunne synge eller læse noder…!

På sølle fem aftener á 100 minutter lykkes det Ulrik at skabe sangglæde, nærvær, fortrolighed med noder, selvbevidsthed og frem for alt tro på egne evner; – for ikke at glemme pragtfuld musikglæde i et uformelt, forløsende univers omkring et sort piano i en lagerhal i Nordhavnen.

Adm. direktør Jannik Friis (Troldekugler Nordic)

I DONG Energy brugte vi Ulrik Elholm’s musikalske indslag til at understøtte vores budskab om samarbejde og ledelses på vores årlige chefmøde. Det gav en fantastisk stemning og god energi og deltagerne havde let ved at drage paralleller mellem musikken og dagens tema.

DONG Energy

Christopher Moyell Juul

Head of Strategy & International
“If you are seeking inspiration and performance excellence, look no further than Ulrik Elholm…”

Yours truly,

 Scott D. Miller, Ph.D.

Director, International Center for Clinical Excellence

Send en forespørgsel her

 

 

 

 

Reklamer

Kiercom Nyhedsbrev

KierCom på Facebook

Kiercom på Linked In

%d bloggers like this: