Susanna Sommer

SusanneMariaSommer

Strejftog igennem lyden af 90 års Danmarkshistorie redigeret af Susanna Sommer

DR har sendt radio siden 1925 og i æteren har man mødt krystalmennesker, radiopirater, kammersangere, satirikere, aktive lyttere, radiodiktatorer, gymnastikkaptajner, poptøser, sorte spejdere, røde lejesvende og grå radiomus.
Susanna Sommer tager jer med på et underholdende kulturhistorisk strejftog gennem 90 års radiohistorie i et foredrag fyldt med sjove, bevægende og spændende klip fra radioarkivet.

Kom med tilbage til 1920erne og mød nørderne, der sad med krystalapparatets høretelefoner presset mod ørerne for fange lidt musik eller en fremmed stemme, hør om radiomanien, der greb Danmark og Statsradiofonien, der voksede ud af radioamatørernes anstrengelser.
Der er klip og fortællinger fra 30ernes første reportager fra den danske virkelighed, fra den censurerede radio under besættelsen, 50ernes farlige radio, der var så provokerende, at båndene blev slettet og fra 60ernes radiopirater på Radio Merkur og parnassets rasende udfald mod den vitaminløse popmusik, som den nye kanal P3 spillede.

Hør om kontroversiel seksualoplysning, Tine Brylds aftensamtaler med frustrerede unge, punk, politiske slagsmål, attentater, husmoderens 2 minutter, børneradio, radioteater, provinsafdelingen, Tæskeholdet, krystalapparater, håndbårne transistorradioer, DAB, internetstreaming, podcast og meget mere af det der i tidernes løb har fyldt både i DRs sendeplaner og danskernes bevidsthed.

Det er en unik mulighed for at opleve danmarkshistorien, som den virkelig lød. Og følge Danmarks Radios vej fra 20ernes rolle som monopol og belærende foredragsradio, der ville danne og oplyse til nutidens medie, som skal skaffe sig ørenlyd i et hav af stemmer, information og underholdning og betjene de moderne masse af enere, der selv vil bestemme hvor, hvornår og hvad, de gerne vil lytte til.

Susanna Sommer tilbyder også at fortælle radioens kulturhistorie som en foredragsrække á 3-4 gange.

Susanna Sommer producerer serier og temaer til P1.
Hun var i 8 år vært for P1reportageprogrammet Stedsans og i 2007 fik hun den prestigefyldte Krygerpris for nærværende interviews og reportager.

Hun har lavet radio siden 1993, er blevet bidt af en haj for åben mikrofon og har rapporteret fra pløjemarker, elbåde, hundeslæder og toppen af Lillebæltsbroen. Hun har spillet lyden af bål baglæns på halv hastighed for at få den rette stemning, klipper gerne på 14 spor og har lavet udsendelser om alt fra hjemløse, borgerskabets diskrete liderlighed, islam og muslingedyrkning til politikerportrætter, havedyrkende PSTDramte krigsveteraner og lugten af lort i middelalderen.

Radioarkivet er i årenes løb blevet brugt flittigt, og radiohistorien optager hende både privat og fagligt.
I forbindelse med DRs 90års fødselsdag har hun produceret 9 lange indslag til P1 Eftermiddag om radiohistorien tiår for tiår (http://www.dr.dk/p1/radiohistorien). Og op til DRs 90 års fødselsdag den 1. april 2015 sendte P1 hendes programserie Bærebølgen, som handler om radioens betydning i fortid, nutid og fremtid. (www.dr.dk/p1/baereboelgen )

BOOK Susanna Sommer

Reklamer

Kiercom Nyhedsbrev

KierCom på Facebook

Kiercom på Linked In

%d bloggers like this: