Steffen Kretz

ac1a769611db440485b537545ea9be22_5211587980h

Steffen Kretz er en af DRs tungeste nyhedsprofiler inden for international politik. Som DRs globale korrespondent dækker han krige, katastrofer, præsidentvalg og andre store begivenheder overalt i verden.
Steffen Kretz har været ansat på DR i 1993 og har i en lang årrække været ankermand på TV Avisen, Søndagsmagasinet og DRs valgprogrammer og siden redaktør på udenrigsmagasinet, Horisont. Han har været udstationeret som korrespondent i USA og i Mellemøsten. I 2005 interviewede han ti verdensledere i DRs store internationale interviewserie, ‘De Skrev Historie’, blandt dem Libyens enehersker, Moammar Gadaffi.

Steffen Kretz er også en rutineret ordstyrer, Han har stor erfaring i at lede debatter, konferencer og prisoverrækkelser på dansk og engelsk og gør det altid med skarp journalistisk sans og glimt i øjet. Ligesom han med glæde holder følgende foredrag:

TRUMPS AMERIKA
– NYT FOREDRAG efter valget i USA
Provokatør, populist og præsident
Milliardæren, erhvervsmanden og reality-stjernen Donald Trump er den usandsynlige leder af et folkeligt oprør i USA. En protestbevægelse mod den politiske elite, mod alt det etablerede. Nu er han valgt til verdens mægtigste embede og får nøglerne til Det Hvide Hus. Hvilken præsident bliver Trump? Vender USA ryggen til resten af verden? Og skal vi være bekymret over, at en mand, der ikke kan styre sin egen Twitter-konto, nu får koderne til USAs atomvåben?
Steffen Kretz har rejst gennem Trumps Amerika og dækket præsidentvalget og fortæller i dette foredrag om, hvad der førte til Hillary Clintons nederlag – og dermed bragte Trump til magten.

Mit job i verdens brændpunkter
Med udgangspunkt i sin bog “Brændpunkter – reporter på kanten af verden” fortæller Steffen Kretz om livet som udenrigskorrespondent i verdens brændpunkter. Hvordan forbereder man sig på at arbejde i en krigszone, og hvordan bearbejder man de voldsomme indtryk? Og hvorfor overhovedet rejse ind i et område, som folk desperat forsøger at komme væk fra?
USA på vej tilbage
USA er på vej ud af krisen – men ikke uden skrammer.
Med udgangspunkt i sin tid som korrespondent i USA, fortæller Steffen Kretz om amerikanernes store modvilje mod at betale skat og deres indgroede angst for et stærkt Washington. Om en supermagt, der hastigt mister global indflydelse – men også om en frihedstrang og en iværksætterlyst, som stadig gør USA til verdens førende økonomi.


Isen smelter på Grønland – hvad nu?
Grønland er måske det sted på kloden, hvor konsekvenserne af klima-forandringerne er tydeligst, og når isen smelter på verdens største ø, har det konsekvenser for os alle.

I kraft af sit job som klimakorrespondent har Steffen Kretz besøgt Grønland og fortæller her om sine oplevelser, og de erfaringer han har gjort sig på sine rejser over alt i verden: Fra Nordpolen til Sahara, fra Texas til Amazonas, fra Indien til Australien: Hvor mærkes opvarmningen tydeligst? Hvordan påvirker det os, når indlandsisen smelter, og ørkenen i syd spreder sig, når regnskoven brænder, og gletsjerne forsvinder?

BOOK Steffen Kretz

Reklamer

Kiercom Nyhedsbrev

KierCom på Facebook

Kiercom på Linked In

%d bloggers like this: