Helle Solvang

 
Helle_Solvang.jpg

Kompetent ordstyrer/moderator/samtaleudvikler

Helle Solvang (født 1967) er uddannet cand.mag. i Musikvidenskab og Moderne Kultur- og kulturformidling på Københavns Universitet i 1998 og er ifølge Kommunikationsforum (marts 2014) én af de dygtige kommunikations-kvinder i Danmark, som ”’sparker røv’ og har bæredygtigheden med i bagagen”.

Hun har bl.a. været konferencier ved Velux- og Villumfondenes Konference om havmiljø 2017, Water and Food Award International Masterclass and Ceremony i Westminster Hall i London, 2014, Statens Kunstfonds Repræsentantskabs konference, Kolding 2016, DR Romanprisen, Dokk1, Aarhus 2017, DR’s hædersfest for forfatter Klaus Rifbjerg, Copenhagen Jazzhouse 2013, Folkemødet Bornholm, International Forfatterscene, Bogforum foruden hovedmoderator ved det nationale ’Kulturmøde’ på Mors, 2014 – 2017.

Helle Solvang har interviewet hundredvis af danske og udenlandske top-kunstnere. Fra 2011-2017 var hun vært i DR P1s ugentlige magasin Sproglaboratoriet, DR Romanprisen og tema/feature-tilrettelægger. Hun har været vært på DR2 og præsenteret koncerter og musikkonkurrencer, herunder Malko-konkurrencen, P2-musik-konkurrencen og Spil for livet med unge talenter. I en årrække stod hun bag det populære P1-program VITA om ildsjæle. Her fik hun indgående kendskab til kunstnere, politikere, ngo’er, projektmagere og iværksættere, og hendes i forvejen stærke interesse for og viden om grøn omstilling og samfundsudvikling blev styrket.

​Efter finanskrisen tog hun initiativ til at samle mennesker fra hele verden med interesse for bæredygtig, uddannelsesmæssig og økonomisk omstilling og co-producerede filmen ’From crisis to possibility’ og den roste temaserie på P1 ”Danmark og bankerotten”. I 2018 er hun sammen med makkeren Nadja Pass indstillet til Art Beat Prisens særpris for sit arbejde med at bygge bro mellem dem, der normalt befinder sig på scenen og publikum foran den.

Som ordstyrer værdsætter hun at medvirke i planlægningen og spiller ind med idéer til, hvordan man kan udfordre formen og skabe meningsfulde og deltagerinddragende møder.