Jeppe Lange

 

Jeppe Lange

Jeppe Lange er uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi. Han beskæftiger sig med kunstig intelligens og det virtuelle. Både som kunstnerisk værktøj, men også som motiv: Hvilken indflydelse har teknologi på vores samfund, på vores omgang med hinanden, og på vores måde at være i verden på.

Jeppe er Filminstruktør og AI-ekspert

Jeppe Lange formår at forklare AI og neurale netværk på en måde, der gør selv de mest teknologiforskrækkede trygge ved emnet. Med udgangspunkt i en række æstetiske visualiseringer og filmklip, sammensætter han foredrag, der åbner hjernen op, sætter fantasien i gang og igangsætter vigtige diskussioner om fremtiden, før den uundgåelige indtræffer.

Foruden at være foredragsholder er Jeppe filminstruktør og har siden 2019 arbejdet med AI som en del af den kreative proces. Hans kortfilm "Abyss" er blevet vist på over 70 filmfestivaler verden over og blev af Politiken nævnt som en af de ti bedste danske film i 2022.

Jeppe har desuden bidraget med artikler og essays om AI til Dagbladet Information og har undervist på både Den Danske Filmskole og Kunstakademiets Arkitektskole.

Nedenstående er eksempler på foredrag, men han skræddersyr gerne sine oplæg, så de passer præcist til det specifikke publikum.

AI & KREATIVE PROCESSER

Dette foredrag udforsker AI's potentialer og begrænsninger som et værktøj i kreative processer. Mange i de kreative brancher anvender allerede generativ AI, men for at udnytte dens fulde potentiale kræver det en dybere forståelse af de neurale netværk, der ligger bag teknologier som ChatGPT og Midjourney.

Dette foredrag tilbyder pædagogiske indføringer i, hvordan neurale netværk fungerer og viser konkrete tricks til at anvende AI til at generere tekst og billeder.

AI & EMPATI

AI kan skrive tekster, komponere musik og generere smukke billeder. Og i en undersøgelse fra 2023 kom det frem, at patienter vurderede ChatGPT som mere empatisk end læger. Men kan en AI virkelig udvise empati? Hvordan kan en maskine leve sig ind i et menneskes situation? Er der tale om ægte empati eller blot simuleret empati - og hvad er forskellen?

I dette foredrag vil vi udforske AI's potentiale for empati gennem små, letfordøjelige kapitler. Med udgangspunkt i klip fra film om AI vil vi bevæge os ind i et spændende krydsfelt mellem teknologi og filosofi. Problemstillingerne vil blive underbygget af videnskabelige undersøgelser og visualiseringer, der på pædagogisk vis beskriver mekanismerne i de neurale netværk, der ligger under AI.

FREMTIDEN INDENFOR AI I FILMPRODUKTION

Den teknologiske udvikling sker eksponentielt, og inden for de næste 5-10 år vil vi opleve nye teknologier, som vi endnu ikke kan forestille os. Det handler om at være åben, nysgerrig og tilpasningsdygtig. Og så hjælper det selvfølgelig med en grundlæggende forståelse af, hvordan neurale netværk fungerer.

Foredraget "Fremtiden indenfor AI i filmproduktion" består af forudsigelser baseret på bøger, videoer og diskussioner jeg har haft med dataloger og AI-filmskabere.

Derudover indeholder det et par pædagogiske indblik ned under kølerhjelmen på AI: Hvordan lagres data i et neuralt netværk, hvad er "temperatur", og hvordan undgår man at generere kopier af allerede eksisterende film?