Trine Hahnemann

 
Trine Hahnemann

Trine Hahnemann

Trine Hahnemann er en kendt og anerkendt kok både herhjemme og i udlandet, international debattør og foredragsholder, madskribent og ejer Hahnemanns Køkken, økologisk spisehus på Østerbro, som har et bageri, spiseri, deli og kokkeskole, der ligger i Københavns Klimabydel.

Trine har arbejdet med hverdagsmad hele sit liv, ikke mindst som frokost og kantine operatør, en virksomhed hun efter 23 år solgte i 2019. Udeover at drive virksomhed, har hun skrevet mere end 20 kogebøger, hvor de 8 er skrevet på engelsk og udgivet i 12 lande verden over, alle med fokus på det skandinaviske køkken. Med fokus på hvordan bliver hverdagsmaden mere smagfuld og grønnere.

Hendes seneste kogebog Grøn hverdagsmad er også udkommet i UK og USA. Hun skriver ofte i internationale magasiner og aviser som i Guardian i Storbritannien. Hun har desuden optrådt på The Great British Bake Off (Den store bagedyst) og været gæst på BBC’s største madprogram Saturday Kitchen. Ligesom hun har markeret sig i det ikoniske radioprogram Women’s hour i BBC4 and The Food Programme BBC4.

Hun er passioneret fortaler for økologi og bæredygtige løsninger, samt at mad skal være lavet med kærlighed, og at måltidet er en af de sidste bastioner, der binder os sammen. Hun bliver ofte brugt som hovedtaler ved internationale konferencer, symposier m.m.

Trine har holdt indlæg på TEDxKrakow, FN’s kvinde konference i New York og ved Nordisk Ministerråds arrangement i forbindelse med Rio+20. Hun er medforfatter på en bog om Syrisk kultur, hvor hun også arbejder med unge syriske flygtninge for at sprede glæden ved Syrisk madkultur.

Trine har to børn og bor nu, efter flere år med arbejdsadresse i London, i København med sin mand, der også er en del af Hahnemanns Køkken.

Udover arbejdet her og skribentvirksomhed vil hun nu også koncentrere sig om at komme ud til foredrag, konferencer, messer osv. Og tale om hvordan den grønne mad kan blive en naturlig del af vores hverdag, måske er det ikke så svært, som vi tror.

Foredrag og talks:

Her er nogle af de emner Trine gerne vil tale og fortælle om:

  • Hvordan Danmark kom på verdenskortet gastronomisk.

  • Hvordan får vi en grønnere mad hverdag?

  • Hvorfor er dansk madkultur stærk?

  • Hvad skal vi spise i fremtiden?

  • Fra jord til bord - lokale madvarer i sæson / bæredygtighed

  • Skræddersyede talks / peptalks