Niels Frid-Nielsen

d5a8673a461c4aa3bfefe5dc4d07e2a4_054feea4f15b4c258

Niels Frid-Nielsen er mangeårig studievært, redaktør, journalist og kommentator i DR. Han boltrer sig hjemmevant på såvel TV som radio og nettet.
Han er også kendt som forfatter til en række bøger om film, kultur og medier, ligesom han blogger for hjernetumorforeningen.dk.
Han har i perioder været kulturchef på dagbladet Aktuelt, filmanmelder på TV2s Go´Morgen Danmark, vært på Frids Film på TV3, chefredaktør på Main Magazine og meget, meget mere.
Niels Frid- Nielsen er en flittigt benyttet ordstyrer eller moderator samt foredragsholder, men han har også selv noget på sinde.
Frid fortæller således nu om den tumor, som en MR scanning afslørede i hans hjerne en ganske almindelig mandag i 2012.

Foredrag:
1.Sgt. Peppers far: Paul McCartney
2017 bliver et stort Beatles år. Det skelsættende album Sgt Peppers Lonely Hearts Club Band fylder 50 – og Beatles bassisten Sir Paul McCartney runder de 75.
Niels Frid har mødt Macca et par gange, han har mødt verdens førende Beatles forsker og læst op på litteraturen og genlyttet kataloget af Beatles sange for at kunne fortælle historien om Paul McCartney fra barndommen i efterkrigstidens sønderbombede Liverpool over Beatlemania i 1960erne til nutiden som verdens rigeste sangskriver. Foredraget er spækket med lydeksempler.

2. Kan man skrive videre på Stieg Larssons bøger?
Millioner af danskere har læst og set Millennium-trilogien som bog eller film. Stieg Larssons trilogi om journalisten Mikael Blomkvist og hackeren Lisbeth Salander er den største succes i nyere nordisk kriminallitteratur.
Ti år efter Stieg Larssons død vender Lisbeth Salander nu tilbage i et fjerde, fritstående bind, skrevet af manden bag Zlatan-biografien, den svenske forfatter David Lagercrantz.
‘Det der ikke slår os ihjel’ er oversat til 40 forskellige sprog, bl.a. til dansk. Herhjemme har bogen været på bestseller-listerne siden udgivelsen.
Men kan man uden videre skrive videre på en død mands værk?
Niels har fulgt den nye romans tilblivelse tæt og besøgt forfatteren, der nu skriver videre på Larssons trilogi.
I et spritnyt foredrag  fortæller Frid om konflikterne mellem Larsson’s samlever og David Lagercrantz, forhandlinger om filmatisering og meget mere af det, der ligner en never ending story om Lisbeth Salander. Han forsøger at besvare spørgsmålet, om Lagercrantz er gravrøver eller geni og krydrer foredraget med TV optagelser fra mødet med manden, der skrev videre på Larssons værk.

3. Idealisten – i virkeligheden
Et amerikansk B-52 bombefly styrter i 1968 ned nær den amerikanske militærbase  i Thule. Den danske regering meddeler, at ulykken er under kontrol, og hundredvis af danske Thule-arbejdere bliver indsat i en gigantisk oprydnings aktion. 20 år efter opsøges DR journalisten Poul Brink af Thule-arbejdere med mærkelige udslet. Flere får kræft og dør. Poul Brink afdækker stædigt sagen indtil han kan afsløre, bombeflyet indeholdt fire brintbomber og at H.C. Hansen i sin tid hemmeligt gav USA lov til at flyve med atomvåben til Thule.
Spillefilmen Idealisten fortæller i dramadokumentarisk form historien om Brink og Thulebasen. Poul Brinks bog ‘Thule-sagen: Løgnens Univers’ er netop genudgivet med et nyskrevet forord af Niels Frid-Nielsen.
Niels Frid-Nielsen er nemlig gået i Brinks fodspor i Thule, Nuuk og Danmark.
I et nyt foredrag fortæller han historien om Poul Brink og Thulesagen fra den kolde krig til i dag.
Frid og Brink var venner og kolleger i de år, hvor Brink afslørede Thule-sagen og indtil Poul Brinks død i 2002. Nu er Frid er klar til at dele anekdoter, erindringer og tanker om Idealisten – i virkeligheden.
Foredraget ledsages af historiske TV klip om Thulesagen.

4. På størrelse med en mandarin
Er en personlig beretning om at opdage en tumor – på størrelse med en mandarin – i hjernen, blive opereret, genoptræne og vende tilbage til livet; som et andet, men lettet menneske.
Niels Frid-Nielsen fortæller om den farlige operation i hjernen, om tiden på hospitalet og genoptræningen, der førte ham tilbage til livet, som han kendte det med familie og arbejde.
Han fortæller om relationer til familie, venner og arbejde – og om hvad der virkede for ham.
I det stille håb, at andre der får en alvorlig diagnose måske han finde håb i hans historie.
Efter foredraget går Niels Frid-Nielsen i dialog med mødedeltagerne om, hvad man kan gøre, når man selv, ens pårørende, kolleger eller ansatte bliver ramt af en alvorlig sygdom.

5. Ken Follet – en millionindustri
Ken Follet i egen person kan vi desværre ikke tilbyde; men DRs Niels Frid-Nielsen tilbragte en lille uge med Ken Follet i Washington og København. Der kom der både radio, tv og artikler på nettet ud af. Men også dette foredrag om mødet med Follett, hans Millennium-Trilogi og arbejde med verdenshistorien som stof til den ene bestseller efter den anden.

6. Bille August – manden med det stille hjerte
Niels Frid kender Bille August bedre end de fleste. Han mødte første gang Bille August i 1988, da Pelle Erobreren vandt De gyldne Palmer i Cannes.
Siden har Frid anmeldt, mødt og talt med August film efter film.  Frid var også med, da August vandt med Den Gode Vilje i Cannes.  Og Frid kan alle anekdoterne.
Foredraget omhandler bl.a  Bille August i Hollywood, om da August forlod Deadline studiet i DR2, om tiden da han arbejdede sammen med Bjarne Reuter og fik Ingmar Bergman som forbillede.
Da Bille August vendte hjem fra Hollywood satte han og Frid sig ned og diskuterede hele karrieren igennem. Det kom der bogen “Bille August – et portræt af manden og hans film” ud af. Den blev en anmelder succes og senere genoptrykt. Men nu smøger Frid ærmerne op – og tager ud for at fortælle hele historien om manden, der kom hjem fra Hollywood med Marie Krøyer og Et Stille Hjerte under armen.

BOOK Niels Frid-Nielsen

Reklamer

Kiercom Nyhedsbrev

KierCom på Facebook

Kiercom på Linked In

%d bloggers like this: