Line Ramm Sandberg – om kvinder i topledelse

Line_MoM photo

Line Ramm Sandberg er kemiingeniør og HD og har i over 20 år arbejdet i erhvervslivet indenfor Produktion, Produktudvikling, Kvalitetsledelse og Supply Chain Management. Hun er i dag Vice President med ansvar for Produktionen i Europa.

Line er en hyppigt anvendt foredragsholder på internationale konferencer rundt omkring i Europa, indenfor emnerne: Produktions- og Kvalitetsledelse, Supply Chain Management, Lean og Six Sigma.

For godt 2 år siden gik Line sammen med 8 andre kvindelige ledere – alle på et højt strategisk niveau i forskellige brancher, for at skrive en bog om kvinder i ledelse. Bogen hedder ”Myter om Magten” og udkom i Juni 2012. Siden har hun også været aktiv foredragsholder omkring emnet ”kvinder i ledelse”, og forfattergruppen er desuden sparringspartner for Ligestillingsminister Manu Sareen i debatten om, hvordan vi i Danmark får gjort noget ved manglen på kvinder i den danske erhvervstop.

myter

Bogen ”Myter om Magten” er en saglig og faktuel bog skrevet til både mandlige og kvindelige ledere, og til alle andre, der finder emnet relevant.

Bogen sætter fokus på det faktum, at der i Danmark kun er ca. 6% kvinder i toppen af dansk erhvervsliv, og det samme gør sig gældende når man taler bestyrelser (eksl. De medarbejdervalgte medlemmer). Dette forhold har desværre været konstant igennem de sidste 10-15 år på trods af, at der er kommet flere og flere velkvalificeret kvinder igennem de danske uddannelsesinstitutioner. I dag er ca. 65% af dem der går på de videregående uddannelser kvinder, så hvorfor har denne fordeling ikke slået igennem i toppen?

Bogen tager et samfundsøkonomisk afsæt og mener, at diversitet i topledelser er godt af 3 primære årsager: 1) Det er fornuftigt at bringe al talent i spil, 2) Diversitet er en vigtig innovations-driver og 3) Diversitet er en vigtig ingrediens i et moderne samfund.

Bogen er ikke en feministisk kamp bog, og forfatterne mener ikke at bestyrelseskvoter nødvendigvis er løsningen på det hele. Bogen er objektiv og analyserende, og i tilblivelsen af bogen blev ca. 30 CEOs og politikere interviewet om emnet. Samtidig blev der gennemført analyser og spørgeskemaundersøgelser – alt sammen for at sikre at alle vinkler på problematikken blev belyst.

I bogen gives der bud på, hvad kvinderne selv kan gøre, hvad der er politikernes ansvar, og hvad man kan gøre som virksomhedsleder, hvis man ønsker større diversitet i sine ledelsesgrupper.

BOOK DENNE FOREDRAGSHOLDER

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Kiercom Nyhedsbrev

KierCom på Facebook

Kiercom på Linked In

%d bloggers like this: