Lars B. Jørgensen

14344933_694614947362333_7107632034416382140_n

 

En af Danmarks mest erfarne cykelreportere. Har igennem snart tyve år haft Tour de France rapportering som fast holdepunkt med fingeren på pulsen og et nysgerrigt kig til spillet i kulissen. Tour de France og professionel cykelsport er en både dybt fascinerende og broget begivenhed.

Siden slutningen af 1990erne har sporten gang på gang været indrulleret i dopingskandaler, gravalvorlige krisesituationer og en broget blanding af tragik og triumf. Men ikke desto mindre lever og ånder cykelsporten stadig stærkt, både globalt og i danskernes bevidsthed. Lars B. Jørgensen har været tæt på professionel cykelsport, siden han i 1999 debuterede som Tour de France-reporter.
Det var året, hvor canceroverleveren Lance Armstrong overrumplede alt og alle ved at vinde løbet for første gang som en nærmest mirakuløs bedrift med en eventyrlig historie nærmest skåret ud af Hollywood. Og det skulle siden vise sig, at den almægtige amerikaner var i gang med et af idrætshistoriens mest kontroversielle svindelnumre.

Arbejdet med cykelsport som kerneområde har bragt Lars B. Jørgensen tæt på centrale aktører fra både ind-og udland, hvad enten der er tale om ryttere eller den store personkreds omkring holdene. Et vidtspændende netværk af udenlandske kolleger sikrer et internationalt udsyn og hjertet banker både for de nøgterne facts og kulørte røverhistorier, cykelsporten er fuld af.

Lars B. Jørgensen har været sportsjournalist for Berlingske, BT og dækker i 2017 Tour de France for Jyllands-Posten.

Foredrag:
Tour de France tiltrækker hvert år millioner af mennesker langs landeveje og milliarder ved TV-skærme verden over. Men hvad er den franske rundtur for en størrelse, og hvor stort er det, sådan i tørre tal og omfang, når man står midt i det. Hvordan har løbet udviklet sig igennem løbets mere end 100-årige historie, og hvordan har det overlevet trods utallige skandaler?
Lars B. Jørgensen giver en indføring i cykelløbets sjæl og kulturhistorie. Der vil være masser af historier om de år, hvor Bjarne Riis og diverse inkarnationer af Team CSC udgjorde et af fikspunkterne i Tour de France. Der vil selvsagt også være fortællingen om, hvordan virkelighed og vilkår brat ændrede sig, da Riis først indrømmede at have dopet sig som aktiv og siden tog en svingom med en stenrig russer, der endte med at købe det danske cykel-ikon ud.
Lars B. Jørgensens personlige interesse for de tekniske og taktiske aspekter af moderne cykelsport, Team Skys toneangivende indflydelse, danskernes placering i løbets historie og den evigt standende dopingdebat vil også blive belyst efter behov og interessefelt.

 

 

Book Lars B. Jørgensen her

Reklamer

Kiercom Nyhedsbrev

KierCom på Facebook

Kiercom på Linked In

%d bloggers like this: