Jesper Koch – om karismatisk ledelse

_F5A4227

“Jesper har en sprudlende energi, og et entusiastisk væsen. Han har en sjælden evne til at se de menneskelige ressourcer som ledelsesmæssige potentialer – hvis alle ledere så verden som ham, ville der være en god chance for, at alle ville elske at gå på arbejde” (Kirsten Therkelsen, Business Partner hos Sagførerne).

Jesper Koch er ledelsesekspert, rådgiver og forfatter til bogen “På kanten af kaos – kunsten at være en karismatisk leder”, som er blevet modtaget med anerkendelse både fra eksperter og praktikere. Professor Anders Drejer giver bogen fem stjerner i BØRSEN Executive og udtaler: “Jesper Koch er klar med en velskrevet blanding af teori og empiriske eksempler om karismatisk ledelse i vidensamfundet Det er altid rart at blive det, som jeg kalder for “positivt skuffet” – dvs. starte med lave forventninger og ende med at måtte erkende, at de lave forventninger slet ikke var høje nok. En skuffelse, men af den positive slags.” Og Lars Larsen fra Jysk siger:  “Jeg synes, du har ramt mine synspunkter lige i øjet. Fantastisk formuleret – noget af det bedste jeg har læst”.

paa_kanten_af_kaos_07

FOREDRAG MED JESPER KOCH:

Foredrag 1. Kunsten at være en karismatisk leder
I dette spændende foredrag tager Jesper Koch dig med på en rejse, hvor der dels veksles mellem forskningsbaseret viden om karismatisk lederskab/præstationsudvikling og dels en række danske cases fra Jesper Kochs egen undersøgelse. Fokus vil især være på, hvordan du udvikler dig selv og andre til at blive en mere karismatisk leder, der kan skabe motiverende og engagerede arbejdsfællesskaber.

Foredrag 2. Ledelse på kanten af kaos
I dette foredrag stiller Jesper Koch følgende spørgsmål: Hvordan vil du praktisere ledelse i en hyperkompleks verden, hvor konkurrencen ikke længere er lokal, men global? Hvordan vil du praktisere kontrol i en situation, hvor medarbejderne ved mere om deres specifikke felt, end du selv gør? Dvs. i en situation, hvor medarbejderne ikke længere er autoritetstro, og hvor ingen længere søger karriere i et hieraki, men konstant søger derhen, hvor de bliver stimuleret optimalt, og hvor arbejdet er mest meningsfuldt? Jesper Koch foreslår, at ovennævnte udfordringer kun kan løses ud fra det, han kalder “det evolutionære princip”. Dvs. at øve sig selv og andre i konstant at omstille sig til et ændret præstationsmiljø. Du vil i den forbindelse lære:

1. Hvordan du bryder ud af vanezonen.

2. Hvordan du arbejder med reaktionsmønstre i modstandszonen.

3. Hvordan du kan arbejde med kreativ spænding og derigennem bevæge dig selv og andre ind i vækstzonen.

NB. Kan også gennemføres som kursus eller workshop


Foredrag 3. Fra Burning Platform til Burning Desire
Kun 30 % af alle strategier ender med at blive implementeret i organisationen. I dette spændende foredrag påstår Jesper Koch, at problemet skyldes at forandringsledelse typisk praktiseres ud en forældet motivationsforståelse. For det første, tror mange ledere, at præstationen altid stiger proportionelt med størrelsen af medarbejderens bonus. For det andet, tror mange, at udvikling kun kan foregå på en “Burning Platform”. Disse motivationsforståelser bygger på følelserne grådighed og frygt, som ikke fordrer innovation og samarbejde. Og der er intet videnskabeligt belæg for, at hverken bonus eller burning platform er effektive præstationsdrivere. Jesper Koch har derimod på baggrund af en række interviews af succesfulde forandringsledere udviklet en ny motivationsforståelse, der bygger på antagelsen om at mennesker præsterer bedst:

1. Når de er drevet af en stærk passion og drøm om en attraktiv fremtid (Burning Desire).

2. Når de indgår i et trygt fællesskab, hvor det er tilladt at udfordre sig selv og andre (Campfire).

3. Når der skabes en præstationskultur, hvor der konstant arbejdes efter at realisere ambitiøse mål (Firewalking).
NB. Kan også gennemføres som kursus eller workshop

DET SIGER DELTAGERNE:

  • “Det var en spændende vinkel og jeg sad og smilte mange gange”
  • “Jeg har masser af erfaringer med brændende platforme – så jeg nyder at blive udfordret og bruge min hjerne til at forstå dit udgangspunkt”
  • “Tak for en dejlig aften. Hvor får du den energi fra? Jeg vil gøre noget andet i mit liv. Ikke i morgen, men lige nu. TAK”
  • “Det var rart at mærke dit varme, hjertelige og imødekommende væsen

primo-uovo-fabergc3a9

BOOK DENNE FOREDRAGSHOLDER

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Kiercom Nyhedsbrev

KierCom på Facebook

Kiercom på Linked In

%d bloggers like this: