Helle Solvang

Helle_Solvang

Helle Solvang (født 1967)er vært på DR P1s ugentlige magasin Sproglaboratoriet og tema/feature-tilrettelægger.

Hun er uddannet cand.mag. i Musikvidenskab og Moderne Kultur- og kulturformidling på Københavns Universitet i 1998. Og hun er i følge Kommunikationsforum (marts 2014) én af de dygtige kommunikations-kvinder i Danmark, som ”’sparker røv’ og har bæredygtigheden med i bagagen”. Ligesom hun er en kompetent ordstyrer /moderator/ facilitator/ procesdesigner.

Helle Solvang færdes hjemmevant på store og små scener. Hun har interviewet hundredvis af danske og udenlandske top-kunstnere. Hun har præsenteret koncerter og musikkonkurrencer, herunder bl.a Malko-konkurrencen. Desuden interviewede hun i en årrække danske ildsjæle i det populære P1-program VITA. Hun har lagt stemme til populære tv-udsendelser som Bag Borgen, adskillige temalørdage på DR2, digte og romaner.  Efter finanskrisen tog hun initiativ til at samle mennesker fra hele verden med interesse for bæredygtig, uddannelsesmæssig og økonomisk omstilling til en række samtalesaloner. Hun indtog rollen som procesleder- og designer. På baggrund af samtalerne og erfaringerne co-producerede hun filmen ’From crisis to possibility’ og den roste temaserie  ”Danmark og bankerotten” til P1.

Helle Solvang værdsætter et godt forarbejde i samarbejde med arrangørerne og spiller ind med idéer til, hvordan man kan udfordre formen og skabe meningsfulde og deltager-inddragende møder. På scenen er hun professionel og fuld af nærvær. Hun vægter dialog/samtale/indsigt højere end polariserende debatter og sætter kompetent rammer for en konstruktiv udveksling.

Helle Solvang har bla. været ordstyrer/hovedmoderator ved PVCs internationale bæredygtigshedssymposium i Kbh 2013, den internationale konference ’From crisis to possibility’, Gilleleje 2013, DRs hædersfest for forfatter Klaus Rifbjerg, 2013, WAF Award (Water and Food Award) International Masterclass and Ceremony i Westminster Hall i London, 2014, Bogforum, det nationale ’Kulturmøde’ på Mors og på Folkemødet.

BOOK Helle Solvang

Reklamer

Kiercom Nyhedsbrev

KierCom på Facebook

Kiercom på Linked In

%d bloggers like this: