Carsten Dahl

 

Carsten Dahl er først og fremmest en æstetisk mystiker, tænker og som skabende kunstner – et usædvanligt flittigt og virksomt moderne renæssance menneske.

For ham, er hans kunst og virke, hvad enten det er på lærredet, på pianoet, som komponist eller som foredragsholder –  en konstant undersøgelse af de psykologiske,  menneskelige og  religiøse spørgsmål og måske især dilemmaer i den kunstneriske indre nødvendighed – benævnt af ham selv som: “Værket”

Hans kunstneriske arbejde tager næsten altid,  uden undtagelse –  udgangspunkt i en målrettet søgen
henimod at forstå, sondre og skabe i balancen mellem frihed på den ene side og dyb forpligtelse på den anden. Dette afspejler sig i hans personlige tilgang til det religiøse og hans dybe ønske om at frisætte det personlige i en slags nødvendig universalitet samtidig med en stor ydmyg respekt for det bestående og håndværket.

Hans billeder varierer fra det næsten guldalderagtige maleri sat ind i en moderne kontekst til decideret komplekse abstraktioner. Næsten som hans pianistiske improvisationer.

Som pianist er han verdensklasse, og han bliver tit benævnt som ” lysets mester “, selvom hans improvisationer i lige så høj grad rummer det kaotiske og mørklagte og meget ofte udgår netop derfra. Det samme kan man meget rammende sige om hans landskabsmalerier, der emmer af mystik, personlig forladthed og en både moderne og altmodisch søgende længsel mod lyset.
Malerierne fremstår mørke og menneskeforladte, men altid med et tydeligt dragende  lys i komposition-en og fortæller på en særegen måde den dramatiske historie om den universelle natur, ensomheden som forladt menneske og længslen mod udfrielse i et meget tidløst scenarie.

Der er mange kombinationsmuligheder i forhold til at få besøg af Carsten, der kan bookes i et mix af foredrag og musik, foredrag og maleri, foredrag eller musik eller maleri alene.

Foredrag:
“FORVANDLINGENS AKSE” – en aktiv dialog koncert.

Under denne overskrift behandler Carsten Dahl spørgsmålet om det menneskelige sat ind i et arkæologisk eksistentielt perspektiv.  Hvad er det at være et menneske? Belysning af mørke og lys. Hvad er depression. Hvad er angst? Hvordan og hvorfor møder vi disse størrelser i vores liv? Hvad er forvandling?  Hvad er ånd?  Hvorledes kan kunsten være en bærende overgang til indsigt i disse udfordringer ? Hvordan åbner man for skjulte ressourcer?

Der skal forefindes et stereoanlæg og, hvis levende musik skal indgå, et piano.

Dialog:
Carsten Dahl  med gæst.

Carsten er en meget alsidig kunstner, og menneskekender er han også. Han kommunikerer gerne på flere strenge og nyder at stille op i dialog med personligheder, som har noget på hjertet. Det være sig omkring personlige oplevelser, som er vedkommende for andre mennesker i lignende situationer; det være sig i en musikalsk dialog eller simpelthen om en passion omkring 11 mænd og en bold. Gæsten kunne være Jes Dorph Petersen, Michala Petri eller Peter Schmeichel for at nævne nogle eksempler.


Carsten er medlem af angst præsidiet i Psykiatrifonden.
Han har beskæftiget sig indgående med psykisk sygdom og har selv gået i terapi i over 25 år. Taler meget åbent om sine egne depressioner/angst samt medicineringens facetter og hjælp til selvhjælp via erkendelse og kreativitet.

Han har været foregangsmand for nye pædagogiske metoder/ didaktiker inden for den rytmiske musik – primært med fokus på de åndelige spørgsmål om kreativitet –  først som docent i 6 år og siden som professor på rytmisk konservatorium.

Har indspillet over 300 CDer og komponeret ca 800 værker på for små grupper og symfoniorkestre.
Udstiller aktivt som maler og holder mange foredrag om forvandlingens mystik.

Book Carsten Dahl

Reklamer

Kiercom Nyhedsbrev

KierCom på Facebook

Kiercom på Linked In

%d bloggers like this: