Farvel 2013 – velkommen 2014

2014-new-year-nytaar-planets

Indrømmet, billedet her er både tiltrækkende og skrækindjagende; men er det ikke også det et nyt år er?

Bare lidt i hvert tilfælde. Det er som regel rart at tage hul på noget nyt, vende bøtten, gøre status og sætte sig nye mål. Men det er sgu også lidt skræmmende. Ikke mindst fordi der jo altid er områder, hvor man kan forbedre sig, og det er ikke altid lige rart at skulle arbejde med sig selv. Nogen gange er det bare nemmere at lade altid blive ved det gamle. Vi er jo skabt relativt dovne – ellers havde vi heller opfundet alskens goder til at gøre livet nemmere med.

Mens den dovenskab er innovativ, er den der dovenskab omkring udvikling af os selv som personer, som kæreste, som leder, som kollega og så videre ikke særlig innovativ. Tværtimod. Den er dræbende. Ja, kan ligefrem være fordummende. Vi kender alle nogen i omgangkredsen, familien eller på arbejde, som ikke gider forandre sig, ikke gider lære noget nyt, ikke gider gøre sig umage…..eller måske i virkeligheden ikke tør? Den kender vi vist alle, det er mere komfortabelt at sige nej til noget nyt, som man er bange for, man ikke forstår, kan lære eller simpelthen fejler i. Men ofte tager man jo fejl, ofte kan man godt, når det kommer til stykket. Hurrah – det er den fremdrift, vi skal have i det nye år. Turde noget mere. Udvide horisonten. Svinge pendulet. Vove pelsen. Ja, kært barn har mange navne.

hqdefault

Foucaults pendul i Paris

Når jeg nu bringer dette på bane, er det selvfølgelig, fordi jeg selv tog forskud på det med at vove pelsen allerede i år. Jeg startede egen virksomhed i februar 2013! Kier Communication – event- og foredragsvirksomhed. Med mere en 10 års erfaring for området på bagen. Jo, jo. easy peasy… Jeg klager ikke, men det er et langt sejt træk. Sådan er det jo med alt godt, det tager sin tid. Det vidste jeg i virkeligheden udmærket. Eller sagt på en anden måde, det kom ikke bag på mig. Som bekendt, Rom blev ikke bygget på en dag. Og nu har jeg bygget rammerne, broen ind til byen over bymuren, torvet, boderne med varer. Kunderne kommer forbi, og nogle kender jeg, andre er nye og kommer fra uventet kant. Det er spændende. Især når de finder, hvad de søger eller med lidt hjælp finder noget, de ikke regnede med, de skulle have. Der kommer også nye varer, som jeg ikke havde set komme. Det er fantastisk, når det sker. Så det er aldrig kedeligt at være brobygger. Og den er heldigvis bygget så bred, at der er plads til mange nye varer, og i det nye år skal der både være læring, leg og sjov i “byen”. Alle skal turde være med, turde slå ørene ud og lytte, deltage og gøre sig umage med at blive ved med at udvikle sig, flytte sig en lille smule ligesom Foucaults pendul og dermed moder jord.

Som en af mine gamle samarbejdsparter yndede at sige: sidder du på bagsædet, eller sidder du på forsædet og styrer bilen? Det er op til dig.

Godt nytår til alle kunder, venner, foredragsholdere og samarbejdsparter – også dem jeg endnu ikke kender! Glæder mig til vi ses i det nye år.

Susanne

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on januar 1, 2014 by in Uncategorized.

Kiercom Nyhedsbrev

KierCom på Facebook

Kiercom på Linked In

%d bloggers like this: