Hønen eller ægget…

aj-3316-aegget

Inspireret af Påsken kommer der her et lille påskeæg! Det vil sige en lille gimmick – som et påskeæg også er:

Wikipidia:

Easter egg (engelsk: påskeæg) forekommer ofte i visuelle elektroniske medier som ebook, film, computerspil eller software. Det er ofte en kreditering af programmøren, som er skjult og forekommer ofte som en skjult detalje fra dennes side. Det har ofte ikke noget relevans for mediets information eller brugbarhed og er generelt svært at finde.

Et eksempel er fra Star Wars-dvd’erne. På de fleste Star Wars-dvd’er kan man finde alle fraklippene ved at indtaste 11, 3, 8 i en af menuerne. Dette gælder ikke dog Episode III, hvor man finder et lille filmklip, hvor den kendte figur Yoda danser og rapper.

I det omdiskuterede computerspil Grand Theft Auto: San Andreas finder man et sted, hvor der et skilt, hvorpå der oversat til dansk står: “Der er ingen easter eggs her. Gå din vej.”

Der er meget symbolik at hente i ægget:

Som bekendt taler vi om, hvad kommer først: hønen eller ægget, når vi ikke ved, hvor det hele starter? Ligesom vi siger: han har fundet et guldæg, når nogen har fundet en særdeles brugbar forretningsmodel.

I eventsammenhæng blev et vellykket arrangement på et tidspunkt karakteriseret ved at være et kinderæg: hele tre ting på én gang, nemlig 1. økonomisk overkommeligt, 2. være hvad det giver sig ud for at være (chokoladen) og 3. en overraskelse (legetøjet). Den holder vel egentlig meget godt stadigvæk, som en tommelfingerregel.

Og lidt i samme båd, dog absolut uden for økonomisk rækkevidde har vi de verdensberømte Faberge æg – der netop også indeholdt en overraskelse fra Peter Carl Faberge til Zaren og fra Zaren til dennes hustru, der fik et årligt Faberge æg til Påske af sin mand.

primo-uovo-fabergc3a9

Jeg har gemt dette billede af et Faberge æg på mit site – du skal ikke nødvendigvis finde det, bare du signer dig op til mit nyhedsbrev, trækker jeg lod blandt de tilmeldte om et eksemplar af Jesper Kochs bog: Ledelse på kanten af Kaos ( et lille hint til at finde pix). Vinderen får direkte besked via mail efter Påske.

Fortsat God Påske

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on marts 29, 2013 by in Uncategorized and tagged , , , , .

Kiercom Nyhedsbrev

KierCom på Facebook

Kiercom på Linked In

%d bloggers like this: