“Today is the tomorrow you worried ABOUT yesterday!”

Tilfældet har villet, at jeg i den forløbne uge har været til to Mindfulness foredrag.Og samtidigt startede Sony’s TV-kampagne på Thomas Markersen’s Tanke Timeout, som jeg er booker for. Men tro ikke at det er en besættelse eller det eneste saliggørende for Kier Communication for tiden. Nogen gange kommer gode ting jo i stimer, og man kan ikke lade være med at tænke, at det ikke kan være så tilfældigt endda! Måske det man har brug for eller tænker på, simpelthen bare kommer til én….? Ligesom når man er gravid og pludselig ser gravide overalt!

Hvorom alting er var jeg til Chris Norre, Mindfulness forsker og filosof sidste torsdag, og i tirsdags afholdt Berlingske Business et morgenmøde med Charlotte Mandrup fra Mandrup’s, som lavede en intro til Mindful leadership. Og som sagt er Thomas Markersen på banen med sig version af Mindfulness og mediation i konceptet Tanke Timeout – pt. # 3 på iTunes. Desuden har Weekendavisen netop haft en stor forsideartikel om emnet, og en veninde, som jeg var i teatret med forleden, havde samme eftermiddag hørt et program på P1 om stress og behandling/forebyggelse heraf med Mindfulness.

Jo, der er noget om snakken. Men hvorfor lige nu? Mindfulness er jo ikke et nyt fænomen her i Vesten – det er lånt fra Østen og buddhismen, hvor metoden i sin oprindelse har været dyrket i århundrede. Tidligere blev metoden betragtet som en lidt popsmart måde at “blive lykkelig på”. Men siden har både danske og internationale forskere ført bevis for at Mindfulness og meditation kan afhjælpe significant på fx. angst, depression og stress.

mindfulness-poster

Et centralt punkt i mindfulness er evnen til nærvær, og fuld opmærksomhed på det der er lige nu. Tilstedeværelse med alle sanser vågne. Følelser og tanker opleves som de er, men vurderes ikke, de observeres blot, hvilket giver os et indblik i, hvorledes vi selv er. At se på egne tankemønstre og derved få et billede af, hvordan man reagerer på bl.a. stress og pres.

I tider hvor der er pres på arbejdsmarkedet med fyringsrunder og deraf affødt angst for at miste jobbet såvel som et større arbejdspres på de tilbageværende efter fyringer, er det ikke så underligt at behovet for værktøjer til at bevare sig selv, finde ro, tænke klart og være i nu’et er stort. – Det ændre selvfølgelig ikke på et grundlæggende dårligt arbejdsmiljø, der må virksomhederne dybere ned i materien. Men Mindfulness og meditation kan måske være en katalysator.

Som 19-årig lærte jeg at meditere, TM eller transcendental mediation, hed metoden. Den var omgæret af nogle halvreligiøse tendenser, som jeg ikke kunne identificere mig med; men det blev et værktøj, som jeg siden har brugt on and off, som jeg kunne bruge, hvis jeg fik for lidt søvn, trængte til en pause, var urolig eller stresset. Jeg har ikke dyrket det som en livsstil, som mange dedikerede Mindfulness tilhængere gør; men jeg har følt det som en gave, jeg altid havde med mig og kunne åbne, når det passede mig.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on februar 7, 2013 by in Foredrag og Kurser, Uncategorized.

Kiercom Nyhedsbrev

KierCom på Facebook

Kiercom på Linked In

%d bloggers like this: